Banner
Gammal kunskap från hjärtat av Sverige

Lennart Persson - Knivmakare

En knivmakare och” tusenkonstnär” som alltid varit nyfik- en och tyckt om att forma och skapa ting. Han föddes i järvsö i Hälsingland.
det är bättre att kunna litet om mycket, än mycket om litet.
Lennart Persson

Efter år som yrkesfiskare och industriar betare flyttade han till Dalarna 1986 och är nu bosatt på Vasselvallen, en fäbodvall nära Vedungsfjället med utsikt mot Sveriges högsta vattenfall Njupeskär i Norra Dalarna.

Träarbeten, läder, knivar och smide har jämt funnits i hans närhet. På senare tid har emellertid knivtillverkningen kommit att uppta en allt större del av hans tid.

Att med hjälp av sina händer få skapa och levandegöra sina ideer, är och har alltid varit viktigt för Lennart. Han bearbetar trä av olika sorter, horn från älg och ren samt metall för att få t.ex en kniv med egen identitet. Alla knivar blir på detta sätt olika.

På Vasselvallen tar det mesta form, oftast efter gamla traditioner, inlärda från grunden av farfar Jonas Herman, som bl.a. var skomakare. Lennarts livsfilosofi har alltid varit att ingenting är omöjligt och att man kan klara av det mesta bara man vill tillräckligt mycket. Hans motto är att “det är bättre att kunna litet om mycket, än mycket om litet.”
Stacks Image 359

Jakt produkt - Vasselvallens Lädersmorning är handgjord efter gammalt recept från Lennart Perssons farfar på Hälsingland.

Stacks Image 347

Pris (inkl. moms): 95:-
*Porto upp tlll 2 kilos inom Sverige: 45:-
*Utrikes - plus (+) 40:- / totalt 85:-
Produktnummer: #1010

Stacks Image 349

Jakt tillbehör - Vasselvallens Lädersmorning. Tillverkning av L. Persson

En knivmakare och” tusenkonstnär” som alltid varit nyfik- en och tyckt om att forma och skapa ting. Han föddes i järvsö i Hälsingland.
Vilka vi är
Lennart Persson, en nyfiken mångsysslare, född i Hälsingland. Bor numera i norra Dalarna, med utsikt över Sveriges högsta vattenfall Njupeskär. Naturen med jakt och fiske har alltid legat honom varmt om hjärtat.

Anita Holpers, född i Särna i tvillingarnas tecken vill ha många bollar i luften. Gammal kunskap inom natur och hantverk är viktig och lockande.
Kontakta oss
Vasselvallens Hantverk
Vasselvallen 1054
790 90 SÄRNA
SVERIGE
Telephone Lennart:
(+46) (0)70 6912451
(+46) (0)70 2119079
Telephone Anita:
(+46) (0)70 5189972
e-mail: info@vasselvallenshantverk.com
Vad vi gör
Knivmakare, smed och träslöjdare med öga för att forma och ta fram det vackra i trä, järn och horn.
Motorintresse, såväl som gammal vetskap tar stor plats hos Lennart.

Att tillverka tvålar och salvor med hjälp av naturens skafferi, arbeta med textil, ull och skinnsömnad(sameslöjd) är de övervägande största intressena hos Anita.